Artículos

1. Pérez-Grijalva B., Herrera-Sotero M., Mora-Escobedo R., Zebadúa-García J.C., Silva-Hernández E., Oliart-Ros R., Pérez-Cruz C., Guzmán-Gerónimo R. 2018. Effect of microwaves and ultrasound on bioactive compounds and microbiological quality of blackberry juice. LWT-Food Science and Tecnhology 87: 47-53
2. Pérez-Grijalva B, García-Zebadúa J.C., Ruíz-Perez V.M., Téllez-Medina D.I., Guzmán-Gerónimo R.I., Mora-Escobedo R. 2018. Biofunctionality, colorimetric coefficients and microbiological stability of blackberry (rubus fructicosus var. himalaya) juice under microwave/ultrasound processing. Revista Mexicana de Ingeniería Química 17:13-28
3. Herrera-Sotero M.Y., Cruz-Hernández C.D., Trujillo-Carretero C., Rodríguez-Dorantes M., García-Galindo H.S., Chávez-Servia J.L., Oliart-Ros R.M., Guzmán-Gerónimo R.I. 2017. Antioxidant and antiproliferative activity of blue corn and tortilla from native maize. Chemistry Central Journal 11:110

4. Guzmán-Gerónimo R.I. 2017. Blue maize as a potential nutraceutical in the prevention of colon cancer and metabolic síndrome. Journal of Nutraceuticals and Food Science 2:2.
5. Guzmán-Gerónimo R.I., Alarcón-Zavaleta T.M., Oliart-Ros R.M., Meza-Alvarado J.E., Herrera-Meza S., Chávez-Servia J.L. 2017. Blue maize extract improves blood pressure, lipid profiles, and adipose tissue in high-sucrose diet-induced metabolic syndrome in rats. Journal of Medicinal Food 20: 110-115.
6. Medina-Dzul K., Muñoz-Rodríguez D., Guzmán-Gerónimo R., Acereto-Escoffié P.O. 2014. Valor nutrimental y funcional del cuatomate (Solanum glaucescens Zucc) fruto silvestre de la región mixteca. Ciencia en la frontera: revista de ciencia y tecnología de la Universidad Autónoma de Ciudad Juarez.
7. Aquino, B.E.N., Chavarría, M. Y., Chávez, S.J.L., Guzmán, G. R. I., Silva, H., E.R., Verdalet, G.I. 2012. Caracterización fisicoquímica de siete variedades de tuna (Opuntia spp.) color rojo-violeta y estabilidad del pigmento de las dos variedades con mayor concentración. Investigación y Ciencia de la Universidad Autónoma de Aguascalientes, 55: 3-10.
8. Vera-Guzmán, A., Guzmán-Gerónimo, R.I, López, M.G. 2010. Major and minor compounds in a Mexican spirit, young Mezcal from two Agave species. Czech Journal of Food Sciences.
9. Guzmán R., Santiago C., Sánchez M. 2009. A density theoretical study of antioxidant properties on anthocyanidins. Journal of Molecular Structure, 935: 110-114.
10. Guzmán G. R.I., López G.M., Dorantes A.L. 2008. Dorantes. Microwave processing of avocado: Volatile flavor profiling and olfactometry. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 9: 501-506.
11. Guzmán G. R.I, A.L. Dorantes. 2008. Cambios en el perfil de ácidos grasos y microestructura de aguacate tratado con microondas. Archivos Latinoamericanos de Nutrición, 58: 298-302.
12. López G. M., Guzmán G.R., A. L. Dorantes. 2004. Solid phase microextraction and gas chromatography-mass spectrometry of volatile compounds on avocado puree after microwave processing. Journal of Chromatography A 1036: 87-90.
13. Ortiz M. A., Dorantes A. L., Galindez M. J., Guzmán G. R. I. 2003. Effect of Different Extraction Methods on Fatty Acids, Volatile compounds, Physical and Chemical Properties of Avocado (Persea Americana Mill) Oil. Journal of Agricultural and Food Chemistry 51: 2216-2221.
14. Guzmán G.R., Dorantes A.L., Hernández U.H., Hernández S.H., Ortiz A., Mora E.R. 2002. Effect of zinc and copper chloride on the color avocado puree heated with microwaves. Innovative Food Science and Emerging Technologies 3: 47-53.