Academic Production

PAPERS

  • Ozuna, C., Paniagua-Martínez, I., Castaño-Tostado, E., Ozimek, L., Amaya-Llano, S.L. (2015) Innovative applications of high-intensity ultrasound in the development of functional food ingredients: Production of protein hydrolysates and bioactive peptides. Food Research International 77.Artículo 1
  • Paniagua-Martínez, I., Mulet, A., García-Alvarado, M.A., Benedito, J. (2016) Ultrasound-assisted supercritical CO2 treatment in continuous regime: application in S. cerevisiae inactivation. Journal of Food Engineering 181, 42-49.Artículo 2
  • Paniagua-Martínez, I., Ramírez-Martínez, A., Sermet-Moreno, V., Ozuna, C. (2018) Emerging technologies as alternative methods for Saccharomyces cerevisiae inactivation in liquid medium: A review. Food and Bioprocess Technology 11, 487–510.Artículo 3
  • Paniagua-Martínez, I., García-Alvarado, M.A., Mulet A., Benedito, J. (2018) Orange juice processing using a continuous flow ultrasound assisted supercritical CO2 system: Microbiota inactivation and product quality. Innovative Food Science and Emerging Technologies 47, 352-360.Artículo 4
  • Paniagua-Martínez, I., García-Alvarado, M.A., Mulet A., Benedito, J. (2018) Inactivation of the microbiota and effect on the quality attributes of pineapple juice using a continuous flow ultrasound-assisted supercritical CO2 system. Food Science and Technology International, 1-8.Artículo 5

CONGRESS

  • Ortuño, C., Irianda, P., Paniagua, I., Bon, J., Corona, E. and Benedito, J. Effect of supercritical extraction time on the antimicrobial activity of thyme (thymus zygis) extracts (2010). International Conference on Food Innovation. Food Innova 2010. Valencia, España.
  • Paniagua, I., Rodríguez-Jimenes, G.C., Ortuño, C., García-Pérez, J.V., Benedito, J., Mulet, A. and García-Alvarado, M.A. Thermal Optimization of Oregano (Origanum vulgare) Supercritical Fluid Extraction ( 2010). 4th International Congress on Food Science and Food Biotechnology in Developing Countries. Boca del Río, Veracruz, México.
  • Paniagua, I. Ponente en la conferencia: ¿Porqué es importante la Conservación de Alimentos? Durante la 17 Semana Nacional de Ciencia y Tecnología. Octubre 2010. CETis No. 146. Rio Blanco, Veracruz.
  • Paniagua, I., Rodríguez-Jimenes, G.C., Ortuño, C., García-Pérez, J.V., Benedito, J., Mulet, A. and García-Alvarado, M.A. Thermal Optimization of Oregano (Origanum vulgare) Supercritical Fluid Extraction ( 2011). Novel Approaches in Food Industry. International Food Congress Cesme, Izmir, Turquia.
  • Paniagua, I., Rodríguez-Jimenes, G.C., Ortuño, C., García-Pérez, J.V., Benedito, J., Mulet, A. and García-Alvarado, M.A. Optimización Térmica del Proceso de extracción de Orégano (Origanum vulgare) con fluidos supercríticos (2012). Colegio Méxicano de Ingenieros Bioquímicos. VII Congreso Internacional de Ingeniería Química. XVIII Congreso Nacional de Ingeniería Química. Ixtapa, Zihuatanejo Guerrero, México.
  • Ingrid Paniagua, Mercedes Carolina Rasia, Ana Hoyas, Miguel Ángel García, José Benedito. INACTIVACIÓN DE E. coli MEDIANTE FLUIDOS SUPERCRÍTICOS ASISTIDOS POR ULTRASONIDOS DE POTENCIA EN UN SISTEMA EN CONTINUO (2014). International Conference of Food Innovation. Concordia, Entre Ríos, Argentina.
  • Rosa Castillo, Ingrid Paniagua, Carmen Ortuño, José Benedito. INACTIVATION KINETICS OF E. coli IN CHICKEN SAMPLES USING SUPERCRITICAL CARBON DIOXIDE ASSISTED BY HIGH POWER ULTRASOUND (2014). II International Congress, Food Technology, Quality and Safety and XVI International Symposium Feed technology. Novi Sad, Serbia.
  • Ingrid Paniagua, Rosa Castillo, Carmen Ortuño, Miguel Ángel García, José Benedito. INACTIVATION OF E. coli USING A CONTINUOUS FLOW ULTRASOUND-ASSISTED SUPERCRITICAL CO2 SYSTEM (2014). II International Congress, Food Technology, Quality and Safety and XVI International Symposium Feed technology. Novi Sad, Serbia.
  • Ingrid Paniagua, Rosa Castillo, César Ozuna, Miguel Ángel García, José Benedito. Inactivación de S. cerevisiae mediante fluidos supercríticos asistidos por ultrasonidos de potencia en un sistema en continuo (2014). XVI Congreso Internacional sobre Inocuidad de Alimentos. XXXI Reunión Nacional de Microbiología, Higiene y Toxicología de los Alimentos. Nuevo Vallarta, Nayarit, México.
  • Rosa Castillo, Ingrid Paniagua, César Ozuna, Miguel Ángel García, José Benedito. Inactivación de E. coli en jamón de pavo mediante el proceso de fluidos supercríticos asistido de ultrasonidos de potencia (2014). XVI Congreso Internacional sobre Inocuidad de Alimentos. XXXI Reunión Nacional de Microbiología, Higiene y Toxicología de los Alimentos. Nuevo Vallarta, Nayarit, México.
    Rosa Castillo, Ingrid Paniagua, Carmen Ortuño, José Benedito. Inactivation of E. coli in turkey ham with ultrasound-assisted supercritical CO2 (2014). EFFoST 28th International Conference. Food Science, Nutrition, Health, Sustainable Development, Amenities, Food, Technology, Science. Uppsala, Suecia.
  • Ingrid Paniagua, Rosa Castillo, Carmen Ortuño, Miguel Ángel García, José Benedito. Inactivation of S. cerevisiae using a continuous flow ultrasound-assisted supercritical CO2 system (2014). EFFoST 28th International Conference. Food Science, Nutrition, Health, Sustainable Development, Amenities, Food, Technology, Science. Uppsala, Suecia.
  • Ingrid Paniagua, Miguel Ángel García, Antonio Mulet, Ramón Peña, José Benedito. EFECTO DEL PROCESO EN CONTINUO DE FLUIDOS SUPERCRÍTICOS ASISTIDOS POR ULTRASONIDOS DE POTENCIA SOBRE LA INACTIVACIÓN DE S. cerevisiae (2015). Jornadas de Actualización y Desarrollo en Alimentos. Unidad de Investigación y Desarrollo en Alimentos. Instituto Tecnológico de Veracruz, México.
  • Rosa I. Castillo, Carmen Ortuño, Ingrid Paniagua, A. Mulet, y José Benedito. INACTIVACIÓN DE E. Coli EN JAMÓN CURADO MEDIANTE FLUIDOS SUPERCRÍTICOS ASISTIDOS CON ULTRASONIDOS DE POTENCIA (2015).VIII Congreso CYTA/CESIA. Conocimientos para Impulsar una Evolución Inteligente del sector alimentario. Badajoz, Extremadura, España.
  • Ingrid Paniagua, Rosa I. Castillo, Gabriela Clemente, Miguel Ángel García y José Benedito. EFECTO DEL TRATAMIENTO MEDIANTE UN SISTEMA EN CONTINUO DE FLUIDOS SUPERCRÍTICOS ASISTIDO POR ULTRASONIDOS SOBRE LA CALIDAD DEL ZUMO DE NARANJA (2015). VIII Congreso CYTA/CESIA. Conocimientos para Impulsar una Evolución Inteligente del sector alimentario. Badajoz, Extremadura, España.
  • Ingrid Paniagua, Ana Hoyas, César Ozuna, Ramón Peña, Miguel Ángel García, José Benedito. Inactivation of the natural microbial flora in orange juice using a continuous flow ultrasound-assisted supercritical CO2 system (2015). 12th International Congress on Engineering and Food (ICEF12). Québec, Canada.
  • T. Martínez-Ramos, I. Ruiz-Lopez, P. Hernández Carranza, C. Ochoa-Velasco, I. Paniagua-Martínez, E. Corona-Jiménez. Effect Of Pure Solvents And Their Mixes Binary – Ternary On Phenolic Compounds Extraction With Ultrasounds From Mango Manila (Mangifera Indica L.) Peels. 12th International Congress on Engineering and Food (ICEF12). Québec, Canada.
  • Paniagua Martínez I., Castillo Zamudio R.I., Mulet Pons A., García Alvarado M.A. y Benedito Fort J.J. DESARROLLO Y APLICACIÓN DE UN SISTEMA EN CONTINUO PARA LA INACTIVACIÓN DE MICROORGANISMOS MEDIANTE FLUIDOS SUPERCRÍTICOS ASISTIDOS POR ULTRASONIDOS DE POTENCIA (2015). XXXVI Encuentro Nacional Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química “Retos de la Ingeniería Química en la Globalización”. Cancún Quintana Roo, México.
  • Paniagua Martínez I., Pérez Muelas N., Mulet Pons A., García Alvarado M.A. y Benedito Fort J.J. EFECTO DEL TRATAMIENTO DE UN SISTEMA EN CONTINUO DE FLUIDOS SUPERCRÍTICOS ASISTIDO POR ULTRASONIDOS DE POTENCIA SOBRE LA INACTIVACIÓN DE FLORA NATURAL DE JUGO DE NARANJA (2015). XXXVI Encuentro Nacional Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química “Retos de la Ingeniería Química en la Globalización”. Cancún Quintana Roo, México.
  • Castillo Zamudio R.I., Paniagua Martínez I., García Alvarado M.A. y Benedito Fort J.J. APLICACION DE UN SISTEMA DE ULTRASONIDOS DE ALTA INTENSIDAD AL PROCESO DE INACTIVACION MICROBIANA MEDIANTE FLUIDOS SUPERCRITICOS (2015). XXXVI Encuentro Nacional Academia Mexicana de Investigación y Docencia en Ingeniería Química “Retos de la Ingeniería Química en la Globalización”. Cancún Quintana Roo, México.
  • I. Paniagua. Ponente en la conferencia “Aplicación de un sistema en continuo de fluidos supercríticos asistidos por ultrasonidos de potencia como tecnología emergente para la conservación de Alimentos”. Efectuada en el Ciclo de conferencias del Instituto Tecnológico de Libres, Puebla. Marzo 2015. Libres, Puebla.
  • T. Meza-Gaspar, H. A. Vaquiro-Herrera, R. I. Castillo-Zamudio, I. Paniagua-Martínez, C. Ozuna, E. Corona-Jiménez. Obtención de pectina de guayaba (Psidium guajava L.var. Media China) mediante hidrólisis ácida asistida con ultrasonido de alta intensidad (2016). III Congreso Internacional sobre Innovación y Tendencias en Procesamiento de Alimentos. XVIII Congreso Nacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos. Guanajuato, Guanajuato.
  • X.C. Lara-Cervantes, I. Paniagua-Martínez, F. Morales-Trejo, R.I. Castillo-Zamudio. Efecto de las variables de secado convectivo sobre los parámetros de color de rodajas de carambola (Averrhoa carambola L.) (2016). III Congreso Internacional sobre Innovación y Tendencias en Procesamiento de Alimentos. XVIII Congreso Nacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos. Guanajuato, Guanajuato.
  • Rosa Castillo, C. Ozuna, Ingrid Paniagua, José Benedito. Assessment of power ultrasound system for microbial inactivation using supercritical carbon dioxide in turkey ham (2016). 4th International ISEKI Food. Austria, Vienna.
  • Ingrid Paniagua, C. Ozuna, Rosa Castillo , Miguel Ángel García, José Benedito. Ultrasound-assisted supercritical CO2 treatment in continuous regime: application in E. coli inactivation (2016). 4th International ISEKI Food. Austria, Vienna.
  • I. Paniagua, A. Hoyas, C. Ozuna, R. Castillo, M. García, J. Benedito. Effect on the quality attributes of orange juice using a continuous flow ultrasound-assisted supercritical CO2 system (2016). 18th IUFoST – World Congress of Food Science and Technology. Dublin, Ireland.
  • R. Castillo, I. Paniagua, C. Ozuna, J. Benedito. Use of high power ultrasound and supercritical fluids for microbial inactivation of cured ham samples (2016). 18th IUFoST – World Congress of Food Science and Technology. Dublin, Ireland.
  • I. Paniagua, R. Castillo, M. A. Mulet, M. García, J. Benedito. Inactivation of the Microbiota and Effect on the Quality Attributes of Pineapple Juice Using a Continuous Flow Ultrasound-Assisted Supercritical CO2 System (2017). 16th European meeting on supercritical fluids. Lisbon, Portugal.
  • I. Paniagua, S. Guerrero, C. Ozuna, R. Castillo, M. García, J. Benedito. Inactivation of the microbiota and effect on the quality attributes of orange juice using a continuous flow ultrasound assisted supercritical CO2 system. IFT17 Annual Meeting & Food Expo. Las Vegas, Nevada, June 25-28, 2017.
  • E. Oseguera-Sánchez, A. Cerón-García, L. Fernández-López, I. Paniagua-Martínez, C. Ozuna. Bioactive Compound Content and Antioxidant Capacity of Solid Processing Waste from Organic and Conventional Coffee Farming. CSBE/SCGAB Annual General Meeting and Technical Conference joint with CIGR VI Technical Symposium, August 6-10, 2017. Winnipeg, Canada.
  • I. Paniagua. Impartición del Taller “Análisis de calidad en jugos” En el marco del congreso de Ingeniería en Industrias Alimentarias del Tecnológico Superior de Huatusco. Huatusco, Veracruz 2 de septiembre de 2017.
  • Alejandra C. Franco-Ramírez, Martín E. Gutiérrez-Robles, Ma. del Rosario Abraham-Juárez, Ingrid Paniagua-Martínez, César Ozuna. Evaluación De La Actividad Antimicrobiana De Extractos Vegetales De Subproductos De Brassicas. Congreso Internacional de Inocuidad Alimentaria. Chihuahua Noviembre 2017.
  • Esaú Oseguera-Sáncheza, Adriana Saldaña-Roblesa, Ma. del Rosario Abraham-Juárez, Ingrid Paniagua-Martínez, César Ozuna. Extracción De Compuestos Bioactivos Asistida Por Ultrasonidos De Potencia A Partir De Pulpa De Café Orgánico. Congreso Internacional de Inocuidad Alimentaria. Chihuahua Noviembre 2017.
  • Sánchez-García, C., Del Ángel-Coronel, O.A, Paniagua-Martínez, I., Luna- Solano, G., Ramírez-Martínez, A. Drying conditions and analysis of physicochemical characteristics of Capsicum edule. IDS’2018 – 21st International Drying Symposium València, Spain, 11-14 September 2018. (Aceptado)
Publicado en Páginas